OVER VWPK

 

De verstandhouding brengt de talrijke West-Vlaamse fila-clubs onder 1 dak . Het periodieke contact onder de clubs brengt de verstandhouding tot een hoger niveau. Op vlak van organisatie voorverkopen , ruilbeurzen en andere filatelistische evenementen , is dat alleen maar een pluspunt. Goede communicatie onder de clubs zorgt voor geen overlappingen in data  en  bevordert de kruisbestuivingen over de grenzen van de regio's van de lokale clubs heen.

De VWPK heeft verder de taak op zich genomen de filatelie te promoten in West-Vlaanderen . Na het wegvallen van de 'De dag van de Postzegel ', een organisatie van de toenmalige Belgische Post , richtte VWPK de jaarlijkse ' Dag van de Filatelist ' in . Traditioneel in april , in zaal ' ten Elsberghe ' , Mandelaan 101 te Roeselare . ( zie kalender ) .

De VWPK probeert zich ook aan te sluiten bij de erfgoed-werking in West-Vlaanderen. Zo staat er een filatelistische tentoonstelling op til rond Wereldoorlog 1 ( 1914-1918 ) , welke in onze streken fel bevochten was en zijn sporen nog altijd heeft nagelaten.

De jaarlijkse bekerwedstrijd onder de West-Vlaamse clubs is eveneens een organisatie van de VWPK , waaraan in 2010 niet minder dan 22 clubs deelnamen .

VWPK geeft ook een financieel ruggesteuntje aan de clubs welke een periodiek filatelistisch tijdschrift uitgeven . Dit ruggesteuntje is afhankelijk van de uiteindelijke categorie waarin deze worden ingedeeld na beoordeling.